exercitiu de creativitate
De făcut

Exercițiu de creativitate – Te provoc să ne jucăm

Te invit la un exercițiu de creativitate. Durează doar 10 minute, și îl poți face de unul singur, sau în același timp cu prietenii. L-am învățat în cadrul cursului de improvizație – mulțumesc Oana Pocan pentru inspirație.

Regulile sunt simple:

 • se dă o listă de cuvinte
 • vei scrie un text în care să incluzi toate cuvintele din listă, în ordinea în care sunt enunțate
 • poți scrie orice tip de text, poți aborda orice stil, important este ca textul să fie coerent și ideile să se lege între ele
 • e contra cronometru, ai fix 10 minute la dispoziție
 • dacă faci exercițiul împreună cu prietenii, la final, citiți operele create cu voce tare 🙂

Lista de cuvinte e următoarea: mămăligă, intercostal, bumerang, pardoseală, balet, șnițel, cardamon, WC, mirobolant, exotic, Genghis Khan, căpșună, croitorie, șoșon, gazat.

Al meu sună cam așa:

Iubito, ai pielea ablă ca brânza și părul blond ca mămăliga. Când îți întâlnesc privirea, mă ia câte un junghi intercostal iar inima îmi bate în piept ca un bumerang: când înainte, când înapoi. Când te-am văzut întâia oară, limba mi-a căzut până în pardoseală de poftă și de dorință. Când ești în preajmă, simt că plutesc ca la orele de balet, iar când te îndepărtezi mă simt bătut ca un șnițel presărat cu cardamon. Îmi apari în gând de fiecare dată când stau pe WC, după ce termin de citit etichetele de pe cutiile de detergent. Parfumul tău mirobolant, cu iz exotic, mi-a inundat nările chiar din prima seară, iar când te-am sărutat pentru întâia dată, m-am simțit cuceritor ca Genghis Khan când a dublat teritoriul Chinei. Gurița ta ca o căpșună îmi rupe inima in bucăți, de am nevoie să o duc la croitorie să o coasă. Iar țâțele tale sunt moi ca doi șoșoni care îmi ademenesc picioruțele cum ademenea Hitler evreii la gazat.

Acceptă provocarea și adaugă textul creat de tine în comentarii!

 

Imagine featured de Alice Achterhof@alicegrace via Unsplash

4 Comments

 • Dana

  Mai jos, povestea mea 🙂

  Buna seara, la stirile de la ora 17:00, dragi telespectatori.

  Incepem cu o stire de ultima ora:

  Un barbat in varsta de 69 de ani din Vaslui si-a terorizat consoarta. Aceasta pregatea de Valentine’s Day o mamaliga aniversara, timp in care, intercostal, in mod repetat, ca un bumerang, acatatorul i-a aplicat lovituri cu toporul, deoarece a descoperit ca femeia ii bause si ultimii bani.

  Pe pardoseala, in timpul incaierarii, s-a acumulat o baie de sange in urma acestui balet sinistru, in care barbatul a ajuns sa foloseasca pana si aparatul de batut snitel sau alte obiecte contondente precum borcanul de cardamom.

  Dupa ce si-a dat seama de fapta comisa, barbatul a ascuns-o pe femeia moarta in WC.
  Vecinii care au auzit tipetele nu au intervenit, dar au alertat politia dupa cateva zile, cand au inceput sa simta un miros mirobolant.

  Politia a ajuns la casa celor 2 si au gasit cel mai exotic personaj.

  Barbatul, care suferea de tulburari grave de comportament, se credea Ginghis Han. Acesta vorbea fara nouia cu o capsuna si ii povestea cum va merge la croitorie dupa ce isi va gasi acel soson pierdut, sa isi cumpere un nou costum. Alter-egoul lui ii spunea ca din acel moment el este Adolf Hitler si trebuie sa se grabeasca, pentru ca are norma la gazat.

  Acestea au fost stirile.

  Va dorim o seara placuta.

 • Razvan

  cand ma gandesc la mamaliga aceea ce ai facut o aseara ma is un jungi in burta iar stomacul imi joaca ca un bumerang.imi vine asa rau de as da pe pardoseala dar incerc sa ma abtin ca stiu ca voi face balet cu mopul sa curat.cand ma gandesc ca im seara asts o sa gatesti faimosul tau snitel presarat cu cardamoc ma iau cu durere si merg la wc.acel parfum mirobilant cu iz “exotic “lasat in urma imi provoaca si mai mult rau…stau aici pe tron ca genghis kahn pe scsunul lui de cuceritor umplut cu pernite moi in forma de capsuni facute la croitoria propriului castel incaltat cu sosoni din piele moale de caprioara si ma gandesc ce oare am gresit de trebuie Eu sa gust din mancarea ta…mai bine as muri gazat de propriile mirosuri decat sa iesi din baie..the end..sper cs nu e gretos..dar asts mi a venit pe moment..nice exercitilul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.