despre Ramona

De/ Spre mine

De ce să mă fac „bloggeriță” în vremurile în care nimeni nu mai prea citește?

Pentru că vreau să scriu pentru mine. Nu știu dacă o să citească cineva rândurile ăstea, sau dacă o să le critice. Dar dacă voi afla, probabil că voi plânge (și nu voi recunoaște).

Pentru că am mai scris și în alte părți și m-am lovit tot timpul de ajustări  și îmbunătățiri din partea proprietarului siteului. E frumos, dar dă-i un twist pozitiv, că e prea deprimant. Schimbă pozele cu altele colorate și vesele. Adaugă tabelul. De fapt scoate-l. Hmm, adaugă-l la loc. Mhm. Scoate-l. Hmm, fă cum vrei, dar scoate-l.

Pentru că am chef să experimentez, să scriu în stilul meu, să adaug umor, auto-ironie, miștouri, culori sau depresii, să vedem să vedem să vedem ce-o să iasă. Pentru că vreau să iau un site de la zero și să văd ce pot face cu el.

Scriu ca să îmi pun ordine în haosul din gânduri, scriu când vreau să împărtășesc o emoție puternică pe care o bâlbâi când o articulez, scriu ca să-mi vărs amarul, pasiv-agresiv,  față de oamenii și situațiile pe care nu știu să le confrunt.

Dar de ce ghilimele la „bloggeriță”?

Am avut dintotdeauna o relație de love-hate-love cu eticheta asta, și chiar și acum rânjesc cu jumătate de gură gândindu-mă că mi-o lipesc singură în frunte.

Studiind Marketing încă din liceu și până la master, indiferent unde am citit sau pe cine am ascultat, blogul era dintotdeauna încadrat la canalele de marketing. Și atunci ce e de fapt un blogger? Un șef de canal? 🙂

În capul meu, dacă ai un blog despre nutriție, ești nutriționist, nu blogger. Dacă ai un blog de rețete, ești pasionat de gătit, sau dacă ai un blog cu poze ești poate fotograf. Deci dacă profesia ta e de blogger, care e de fapt obiectul bloggerelii tale? O să aflu în curând. Sper. În funcție de ce-mi iese. Și totuși, cred că mi s-ar potrivi mai mult eticheta de Opinionist. În general am multe păreri, adesea contradictorii.

Ramona Sangerean
Ramona Sângerean, Blogger, Opinionist

photo by Mihai Ciurcaș

Ramona Sângerean este cea mai renumită bloggeriță de la ea de pe scară. Vecinii ei apreciază îndeosebi momentele în care ea scrie, pentru că atunci când scrie, nu cântă în baie. După ce a renunțat la visul de a fi Influencer, a ales calea spre a deveni Opinionist.

Scrie despre lucruri pe care nu le înțelege și despre lucruri pe care crede că le înțelege. Nu se ia foarte în serios și speră ca nici alții să nu o facă. Uneori, scrie despre ea însăși la persoana a treia.