Fragil
De simțit

Exerciţiu de vulnerabilitate

MĂ SIMT PUTERNICĂ atunci când vine liniştea de după momentul anxietăţii. După momentul în care eram faţă în faţă cu frica de moarte, care îmi făcea sângele să fiarbă şi inima să rupă pereţii pieptului. Moment în care am crezut cu tărie că nu mai rezist nici măcar o secundă. Moment în care am crezut că îmi doresc să mor, să dispar complet. Să intru în vid. Să mă dizolv. Să încetez să fiinţez.

Şi totuşi, am mai rezistat o milisecundă. Şi încă una. Şi încă una. Şi milisecundă cu milisecundă ajung încet-încet să construiască o secundă întreagă. Şi apoi încă o secundă. Şi nu am murit. Simt inima cum îmi bate. O aud. O simt. Şi totuşi… sunt acolo. Am depăşit momentul, nu am murit. Sunt puternică. Şi data viitoare îmi voi aminti asta.

SUNT SIGURĂ că vor mai veni astfel de momente. Sunt sigură că mă voi teme din nou. Sunt sigură că va fi din nou acolo frica, că mă va teroriza, mă va paraliza din nou. Dar sunt sigură că şi data viitoare voi supravieţui. Nu voi mai tânji după vid. Nu voi mai tânji să mă fac mică-mică şi să dispar în el. Voi deveni din ce în ce mai puternică şi îmi voi îmbrăţişa cu tărie frica. O voi lua de mână şi îmi voi aminti că este acolo cu un motiv. Să îmi amintească să trăiesc. Să îmi amintească de curajul meu. Să îmi atragă atenţia că uit de curaj, că nu sunt conştientă de puterea pe care o am.

AM ÎNCREDERE în emoţiile mele. Am încredere că sunt aici cu un motiv. Am încredere că ele au rostul de a mă pune în mişcare. De a mă face să fiu vie. De a mă exprima aşa cum sunt. De a nu mai căuta în alţii resursele care deja există în mine. De a vedea în oglinda mea emoţiile celorlalţi. De a inspira. De a iniţia. De a regăsi în alţii părţi pierdute din mine şi de a regăsi în mine părţi pierdute din alţii. De a mă pune în mişcare. De a-mi aminti să nu uit să trăiesc.

 

Photo by Myriams Fotos from Pexels

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.